Lessen

23.2 Christus wilde het “Evangelie van de LIEFDE” op Aarde brengen

 

Christus kende alle graden van LIEfDE, maar die kon Hij in zijn leven als Jezus niet uitleggen omdat zijn toehoorders daar nog niet aan toe waren. Dus vatte Hij zijn blijde boodschap samen tot de Universele Liefde.
In het evangelie werd enigszins verwoord hoe groot die liefde bedoeld is, want die omvat zelfs het liefhebben van de vijand.
De meesters van de Universiteit van Christus konden in de twintigste eeuw, middels de boeken van Jozef Rulof wel alle graden van Liefde beschrijven, waardoor ze konden toelichten welke graad van Liefde Christus precies bedoelde.

-Deze Christus keerde als de Messias naar de Aarde terug om ons het Heilige Evangelie te brengen. Goddelijk bewust als Christus geworden was, kende Hij iedere hartstocht, maar kende Hij ook alle graden in de liefde.

De Volkeren der Aarde door Gene Zijde bezien p.95 (PE.2257.2258)

-Hoe Christus ontvangen werd, weten wij. Had Hij anders moeten spreken? Dat was niet mogelijk. Christus kon de mens niet van Zijn „AL” vertellen, althans nog niet van de „Al-levenswetten”, de mens had ze niet begrepen. Christus zou het „Evangelie de Liefde” op Aarde brengen, méér was er niet nodig.

De Kosmologie van Jozef Rulof Deel 5  p.174, 175  (C5.5166.5170)

Zijn rechtvaardigheid uit het bewuste Goddelijke „AL”! Hij wist dat alleen de „Liefde” in staat is om de levenswetten van God te bereiken en te overwinnen. Christus bracht daarom de énige „liefde” en die is eeuwigdurend. Hierdoor, mijn broeders, zien wij dat „Christus” ál de ruimten en ál de wetten van de „Almoeder” samenvatte tot één geheel en dat is de liefde!

De Kosmologie van Jozef Rulof Deel 5 (C5.5180.5205) 

-Liefde te leren geven, dat was de weg. Hoe eenvoudig was het, en toch – hoe verschrikkelijk moeilijk. Vijanden moest men kunnen liefhebben.

Een Blik in het Hiernamaals p.287  (VI.8119.8121) 

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof