Lessen

36.2 Al het leven is één met het Goddelijke en dat wordt Wayti genoemd

 

In de laatste jaren van zijn leven was Jozef Rulof zover ontwikkeld, dat hij met al het leven in het universum kon communiceren.
Op het Aardse niveau sprak hij met bomen, planten, water en op macroniveau met sterren en planeten.
Al het leven is één met het Goddelijke en dat wordt door de meesters Wayti genoemd. Wayti is leven en licht, vader- en moederschap, ziel, geest, maar bovenal Liefde.

-‘Wayti is leven, licht, vader-, moederschap, ziel, geest en wil zijn ‘liefde’! ‘Dat is alleen voor jou, Jozef. Jij kunt dat. Wat zijn wij?’ ‘Jullie zijn Wayti’s.’
-En die openbaringen zijn voor de mensen. Wayti is God! Wayti is Leven, Licht, maar vooral Liefde! Wat ik mocht beleven geef ik aan deze mensheid. Dit zijn mijn openbaringen.
Ik wil al het leven gelukkig maken en ik ben ertoe in staat. Men had God tevens ‘Wayti’ kunnen noemen.

De Kosmologie1 p.68,71

-In élke vonk leeft dus de bron van al het leven en dat is God! Het leven van een ster voert u in die richting, doch elk insect van de aarde eveneens. In dat leventje is God aanwezig door ál zijn eigenschappen en stoffelijke verdichtingen.

De Kosmologie1 p.199

-U moet God zien als het leven, het léven. Dat leven is uit die ruimte gekomen,
en er was voor de schepping duisternis.
Er is een aura gekomen, een werking, dat was de Albron, de Almoeder. Dus u kunt God moeder noemen.
Er is een aura gekomen, een werking, dat was de Albron, de Almoeder. Dus u kunt God moeder noemen.

-Maar u moet dat God… alles wat u op aarde ziet, beziet, uw ganse woordenboek moet weg en dan houdt u alleen het léven over; en dat is harmonie, dat is rechtvaardig en daar bent u deel van.

Vraag en Antwoord5 p.67

-Meester Alcar vraagt ons en u: ‘Wat betekent nu het woord God? Dat is het ‘Leven’! Elk deeltje is ’n vonk van Zijn bestaan, Zijn licht, geest, vader- en moederschap en wordt Liefde.

De Kosmologie1 p.23

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof