Lessen

32.3 Liefdegeesten brengen de mensheid geestelijk kennis, wetenschap en technologie

 

In de sferen van licht werken geestelijke wezens aan nieuwe uitvindingen, die ooit ten goed moeten komen aan de mensheid op aarde. De mens op aarde, die werkt aan deze technologische en medische ontwikkelingen, denkt meestal dat de ideeën en de inspiratie helemaal van hem zelf zijn. Men weet vaak niet dat deze ideeën en inspiratie door lichtwezens worden doorgegeven.
Ook gebeurt het dat een Liefdegeest vrijwillig incarneert op aarde, om zelf die nieuwe wetenschap of geestelijke kennis aan de mensheid over te dragen.

-Duizenden wezens hebben aan deze zijde een taak en die taak wordt volbracht, dat werk is niet te vernietigen, het zal en het moet geschieden hoe zij ook worden tegengewerkt, want zij allen willen. Een heilige drang om te scheppen is in hen. Dat is geestelijk vuur, mijn zoon, heilig vuur dat opvlamt en anderen verwarmt. Hoeveel geestelijke wezens zijn er niet op aarde voor ons werk? Hoeveel geestelijke leiders zijn er niet aan deze zijde die hen op aarde helpen? In alle uithoeken van de aarde leven zij thans, want nu is het de eeuw van geestelijk voedsel.

Het Ontstaan van het Heelal p. 561,563

-In iedere sfeer vindt men geestelijke hulp, waar ook de mens zich bevindt, overal, in iedere toestand, tot in de hoogste hemelen.

Een Blik in het Hiernamaals p.325

-U maakt aanstonds – heb ik u verteld, en dat zegt de wetenschap al, dat zeggen wij, dat komt, de wetenschap weet het al – u kunt aanstonds, voor vier kruimels zand uit de woestijn maakt u een wereldreis. U krijgt eten en drinken ook, want dat is er genoeg, dat groeit voor niets, hoeft u niet meer te betalen, u hebt alleen maar te leven.

Vraag en Antwoord 5 p.154-155

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof