Lessen

32.1 Er zijn meer geesten op Aarde dan er mensen zijn

 

Overal waar de mens op aarde zich bevindt, zijn er ook geesten.
Lichtgeesten zijn afkomstig uit de sferen van Licht en proberen de aardse mens te helpen.
Maar helaas zijn er ook veel geesten uit de donkere sferen.
Zij kunnen bezit nemen van de mens en via deze dan hun lage hartstochten uitleven.
Er bevinden zich op aarde meer geesten, dan dat er mensen zijn.

-Als ik in de stad ben, en ik kom onder mensen, dan ga ik me altijd innerlijk opstellen, zie ik meer geestelijke wezens dan mensen, op straat. Ik denk: O, die zijn aan het wandelen.

Vraag en Antwoord Deel 2 p.214

-Vele straten liepen zij door en hij zag verschillende stoffelijke wezens, die omringd waren door donkere gedaanten, die hen op de voet volgden. De één was daar om geluk en bescherming aan achterblijvenden te brengen, de ander voor verderf en dood. Anderen weer om hun geliefden van een eeuwig voortleven te overtuigen. Welk een voortleven zag hij thans; maar toch zou het goed zijn dit alles op aarde te weten.

Een Blik in het Hiernamaals p.516

Overal zag André de aardse mens en om hem heen de astrale geest. Zij konden zich verbinden omdat de mens het zelf wilde. Hij zag niets dan leven in de sfeer der aarde, waarvan zich de mens niet bewust was. Bij het ene wezen zag hij de duisternis,bij het andere alleen licht. Hij zag niets dan leven in de sfeer der aarde, waarvan zich de mens niet bewust was.

Een Blik in het Hiernamaals p.534

-Waar dan ook, André, zich de mens bevindt, daar is geestelijke hulp. Daar zijn geestelijke wezens om hun geliefden te helpen, wat je duidelijk wordt, doordat ik je al deze toestanden laat beleven. Er is geen zieke of er zijn geestelijke wezens om hem heen, die zijn pijnen verzachten. Er zijn meer wezens van onze zijde op aarde dan stoffelijke wezen.

Een Blik in het Hiernamaals p.296

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof