Lessen

31.8 De eerste duistere sfeer is de diepste hel, met als kenmerk stinkend, rottend leven

 

Is deze sfeer de laagste aan deze zijde, Alcar? Ja, mijn zoon, hier leven mensen die alle natuurwetten hebben overschreden.
Al deze mensen zijn ontembaar. Zij weten niet hoever zij gaan en hebben geen begrip van wat zij doen. Daarom bevinden zij zich in deze toestand.

Het Ontstaan van het Heelal p.538

-Zeer diep zijn al deze mensen gezonken, zijn bewusteloos en liggen hier neer, wat duizenden jaren duren kan. Toch zullen zij eens wakker worden en aan een nieuw leven beginnen.

Het Ontstaan van het Heelal p.538

-Er is er één hier die miljoenen mensen heeft omgebracht. Stel je straks zijn strijd, zijn leed en smart voor. Hij zal nog duizenden jaren lang moeten slapen, eerst dan zal ook hij opnieuw geboren worden. Dan is hij een simpele, een zwakzinnige, een levende dode.

Het Ontstaan van het Heelal p.542

-Uw hoofd, uw gelaat heeft geen – nu komt het, dame, moet u eens nagaan, dames, heren – uw gelaat heeft geen normale, kosmische geestelijke verantwoording meer. Dat goddelijke waardoor wij ons gelaat bezitten aan gene zijde, dat is versnipperd. Elke verkeerde daad en handeling trekt iets van dat normale, stralende vandaan en mismaakt ons.

-Guus Doré die in Dante*) heeft getekend was er dichtbij, maar u ziet ze volkomen leegbloeden. Als kwallen ligt de mens daar in de duisternis aan het strand, er is geen strand, maar ze liggen daar als kwallen, verslijmd.

Vraag en Antwoord 2  p.360-362
*Gustave Doré, 1832-1883, maakte illustraties voor het boek ‘De Goddelijke Komedie’ van Dante.

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof

Zie ook: https://rulof.nl/Duistere-sferen.html

              https://rulof.nl/Duistere-sferen-__-Bronnen.html