Lessen

30.6 Een ieder die echt wil, krijgt hulp van lichtgeesten

 

Geesten van liefde uit de sferen van licht helpen de mens om zich verder in liefde te ontwikkelen. Zij helpen de geestelijk mens om zich los te maken van de duistere sferen en stimuleren ze om zich in Liefde te ontwikkelen en verder te gaan naar de Sferen van licht. Maar, let wel, de mens heeft een vrije wil en kan alleen geholpen worden als deze zich er ook werkelijk voor wil inzetten. (zie ook 26.6)

-Hier leeft arm en rijk, de intellectueel naast de handarbeider, de gelovige naast de ongelovige, vertelt vader. ‘Zij allen zijn aan dit dorre, kale land gebonden, doordat in hen nog niet de liefde leeft die een paradijs voor hen kan doen open bloeien. Ze zijn ontbloot van elk geestelijk bezit en daardoor onbereikbaar voor een hoger bewustzijn. Maar niet zodra begint er iets in hen te ontwaken, of er snellen helpende geesten toe, zusters en broeders, die zich geheel voor hen willen inzetten. Zij doen alles om deze zielen wegwijs te maken, hen van een hoger leven te doordringen.

Door de Grebbenlinie naar het Eeuwige Leven p.201, 202

-Het zijn zij die spoedig naar een hogere sfeer zullen gaan. Zij voelen zich ongelukkig. Zij voelen wroeging en willen alles goedmaken wat zij misdeden. Straks wordt hun gelegenheid geboden om goed te doen. Zij zonderen zich van alle anderen af, zij walgen van hun leven, zij voelen een hoger en ander leven. Daarvoor komen helpende geesten hierheen, die hen zullen helpen en hun de weg wijzen om over te kunnen gaan.

-En u, vrienden, u allen roep ik toe: Verlaat ook gij dit koude land, er wacht u ander, een hoger geluk. Verlaat dit tranendal en volg de weg die zij bewandeld hebben en allen bewandelenzullen, omdat het de weg is die God ons aanwijst en steeds aanwijzen zal. Sta op, vrienden, volg de weg van liefde. Volg de weg die u zal brengen naar het land van eeuwig geluk, waar uw vrienden die er reeds zijn leven.

Een Blik in het Hiernamaals p.334, 335, 338, 339, 343

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof