Lessen

30.7 Hoelang moet de ziel in schemerland blijven om verder te kunnen

 

In het Schemerland moet de mens zodanig in Liefde evolueren, dat deze de eerste Lichtsfeer kan bereiken.
Dat proces gaat vaak langszaam. In bijzondere gevallen kan een ziel dit in vijf jaar bereiken.
Bij anderen, die zich nog maar net losgemaakt hebben van het land van Haat en hun dierlijke afstemming, kan het wel duizenden jaren duren, voordat zij tot ontwaking komen.

-Maar daarin is er nog geen sprietje te zien, geen leven, en dat land grenst… dat heet het schemerland, daar schemert er reeds, ik zeg u net, daaronder daar is er duisternis, maar het gaat schemeren, en de mens ontwaakt langzaamaan.
Maar daar zitten ze ook tweeduizend jaar lang, drieduizend jaar, tienduizend jaar; u kunt daar in vijf jaar vandaan komen. Maar er zijn er die zijn zo ontzagwekkend van staal, zo hard, en de menselijke ziel is veel harder, een stuk staal is nog om te smelten, maar het menselijke karakter niet. Want wanneer de mens zegt: ‘Ik vertik het’, dan kunt u niets meer doen, dan staat u machteloos.

Vraag en Antwoord 3 p.17

En die mensen, dame, die bijten nog op de heilige hostie in het schemerland. Want de katholieken daar die doen dat ook, en zoeken naar Onze-Lieve-Heer, vinden Hem niet en komen niet naar die eerste sfeer, want ze moeten die wil vergeestelijken, zachter worden, mooier.

Vraag en Antwoord 3 p.20

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof

 

Meer weten zie ook: https://rulof.nl/Schemerland.html