Lessen

30.1 Het Schemerland weerspiegelt het kille gevoelsniveau van de bewoners

 

Schemerland is een koude en gure wereld. Het landschap en de natuur weerspiegelen het koude gevoelsniveau van de bewoners. Hier komen mensen aan die op aarde zijn gestorven. Zij hebben nog een kil gevoelsleven. Zij hebben nog onvoldoende Liefde ontwikkeld om de Lichtsferen binnen te gaan. Aan de meest donkere kant van schemerland levn geesten, afkomstig uit het land van haat. Zij zijn bezig hun duistere gevoelens los te laten en richten zich op een ontwikkeling naar meer licht.

-Het is als een najaarsstemming op aarde, wanneer in de natuur alles uitsterft. Het is het evenbeeld van hun innerlijke gevoelskracht.

-Velen komen van de aarde hier aan, anderen hebben de lange weg vanuit de duisternis naar het licht afgelegd. -Zij, die van de aarde zijn gekomen, leven in een onbewuste toestand en zijn dus levend dood omdat zij denken nog op aarde te leven; van hieruit begint dus hun ontwikkeling.

Een Blik in het Hiernamaals p.323, 324, 325, 326

Op aarde was alles groen, hier was het een grijs gewaad, waarin de natuur lag. Hij zag mensen, allen waren oud, met gekromde ruggen. Zij droegen het leed van de aarde. Het drukte op hun schouders. Zij gingen eraan ten onder. Jonge, frisse mensen zag hij niet, die waren hier niet te vinden.

Een Blik in het Hiernamaals p.334, 335, 338, 339, 343

-Zij, die van de aarde hier aankomen, zijn verder. Deze zoeken elkaar op en bouwen zich gelijk op aarde grote huizen.

-Zie de bewoners van deze sfeer, ze zijn aards in heel hun doen en laten. Als op aarde zijn hun woningen, aards is hun kleding.

Door de Grebbenlinie naar het Eeuwige Leven p.201,

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof