Lessen

27.6 De tweede Sfeer van Licht

 

Bloemen en natuuur zijn hier als in een sprookje. Alle woningen zijn open en versierd met prachtige bloemen. Hier straalt de mens als een zon en kent men alleen maar hartelijkheid en liefde. Geestelijke woningen zijn open en versierd met bloemen.
Een ieder wil graag dienen, maar pas als de mens zich geheel vrijgemaakt heeft van zijn lagere aardse gevoelens kan deze een taak krijgen.

-Mannen en vrouwen waren bijeen en allen straalden als zonnen. Zij wandelden in de natuur en van verre voelde ik hun geluk.

-Om mij heen waren bloemen en de natuur was als een sprookje. Ik was in het paradijs en lag in een woning, die open was en versierd met de bloemen van de sferen.

-Een geestelijke woning is dus zoals de mens voelt en aan liefdekracht bezit.

-In uw woning bevinden zich kamers waar gij uzelf kunt verbinden. De kamer van gebed, geloof, hoop en vertrouwen, kortom van alle karaktereigenschappen die de mens bezit.

De Kringloop der Ziel p.293,294

-Er is alleen hartelijkheid en liefde, begrijpen.

Lezingen1 p.398

-Alles wat hier leeft, is in een overgangstoestand gekomen en de mens voelt verbinding met een hogere afstemming. De natuur, de mens zal zich voor een hoger leven openen en het bezit daarvan is de verhoogde gevoelskracht van alles.
-Hier zullen zij zichzelf moeten afleggen om straks in de derde sfeer voor eeuwig het geestelijke leven binnen te treden.

Een Blik in het Hiernamaals p.350

-Elk mens in de eerste sfeer verlangt om te mogen dienen en dat is nu mogelijk, doch wij zijn nog niet zover. Eerst moet de mens zich van de lagere eigenschappen vrijmaken, voordat de meesters uit de sferen van licht hem een taak kunnen geven. Maar dat is mogelijk.

De Kosmologie 5 p.223

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof