Lessen

26.2 Hoelang duurt het voor de ziel weer een nieuw leven krijgt

 

Een ziel, die nog niet klaar is op Aarde wordt aangetrokken door de astrale Wereld van het Onbewuste en verblijft daar tot de tijd dat deze weer aangetrokken wordt voor een nieuw leven op Aarde. Door de vele moorden die ooit gepleegd zijn en eerst goedgemaakt moeten worden is deze wereld overbevolkt. Een nieuwe incarnatie kan voor deze zielen wel honderden tot duizenden jaren duren. Er wachten in de Wereld van het Onbewuste meer zielen op een aards lichaam, dan dat er mensen op de Aarde zijn.

-Er wachten duizenden zielen, als mens, op de wedergeboorte, doch doordat de mens ín het stoffelijke leven aan afbraak begonnen is, is het aantal duizelingwekkend vermeerderd en zullen wij straks leren kennen.

De Kosmologie 5 p.78

-Maar komt u daarna voor haat terug, moord terug, afbraak terug, vernietiging terug, hartstocht terug, leugen en bedrog, dan moet u duizenden eeuwen wachten op een nieuw organisme.
U hebt zich zó ver, zó diep uit de goddelijke harmonische geboorte verwijderd.

Vraag en Antwoord 5 p.102

-Tachtig jaren, volgens aardse tijd, zijn er voorbijgegaan en dat is kort, want velen zijn honderden jaren in die wereld, voordat zij tot de aarde worden aangetrokken.

De Kringloop der Ziel p.313

-Houd op te moorden! Schenk aan de ziel een nieuw organisme, duizenden wachten met ongeduld om het stoffelijke leven te mogen voortzetten.

Maskers en Mensen p.821

-Indien wij nu vrij waren van zonden, fouten, disharmonie, meneer, dan zou het kunnen, mogelijk zijn. Maar dan is het een taak, dan zouden wij in korte tijd, in zeven maanden, zelfs in zeven uur zou u aangetrokken kunnen worden en weer op aarde geboren worden.

Vraag en Antwoord Deel 2 p.429 (Q2.14304.14306)

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof