Lessen

20.3 Op Aarde moet elke tweelingziel zijn eigen karma goedmaken en elk volgt daarbij zijn eigen weg

 

Toen de tweelingzielen in hun evolutie door Moeder Aarde werden aangetrokken leefden ze in het begin nog in harmonie met elkaar. Maar toen de zielen zich verder ontwikkelden, trad er op zeker moment disharmonie op. Ze verbonden zich met andere zielen dan de eigen tweelingziel, pleegden moord na moord en betraden daarmee de menselijke chaos. Door deze afbraak en disharmonie ontstond karma, dat vervolgens door elke ziel, individueel goedgemaakt moest worden. De wetten van Karma en van Oorzaak en Gevolg zorgden ervoor dat elke ziel zijn eigen ontwikkelingspad moest volgen, gescheiden van de ander.

-En wanneer de mens nu op aarde niet aan disharmonie was begonnen – voelt u dit? – dan was er in de maatschappij alleen maar paradijsachtig geluk geweest. Maar vanuit het oerwoud, toen wij menselijk gingen denken, hebben wij ons met een ander leven bemoeid, een andere levensgraad, één van die miljoenen vonken daar

Lezingen Deel 2 p.27 (L2.533.545) 

-U leeft allemaal… gans deze wereld, al die miljoenen mensen hier op aarde beleven karmische wetten. U hebt uw eeuwigdurende goddelijke ik nog niet naast u wandelen, dat moet u nog verdienen, of u was hier niet meer.

Vraag en Antwoord 5 p.274

-In Holland leeft de ziel, de moeder, de tweelingziel in Frankrijk. In Engeland leeft de man, de moeder, als tweelingziel in Rusland! In Amerika leeft de moeder, de tweelingziel in Duitsland! In Zweden leeft de man, de tweelingziel van deze scheppende kracht in Turkije… zodat wij hebben te aanvaarden, dat de mens karmische wetten te beleven heeft en eerst later zijn ziel ontvangt, doch dan is hij in harmonie met de ruimte.

De Kosmologie van Jozef Rulof 5 p.20

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof