Lessen

19.2 Dood en reïncarnatie voor dieren en planten

 

Als een dier, vogel of plant doodgaat is er voor dat bewustzijn geen aparte wereld van het onbewuste, zoals bij de mens. Toch moet ook dit bewustzijn reïncarneren om te ontwikkelen. De mogelijkheid tot wedergeboorte ligt voor het plantenrijk opgesloten in het zaad. Voor het dier zit de mogelijkheid tot wedergeboorte in de eierstokken. Elke soort is ook verbonden met de groepsgeest.

In de natuur zou ik hen op duizenden wedergeboorten kunnen wijzen; in de kiem, dat nietige zaadje, ligt en leeft een volmaakte bloem in duizenden kleuren. Zij weten dat alles, doch denken niet na, voelen niet dat ook dat wonder de wedergeboorte voor het plantenrijk is. En ook voor de mensen en voor het dierenrijk is het niet anders.

Het Ontstaan van het Heelal p.421

-Maar het dier, de hond, de kat, als dat dier de kanker bezit, laat het rustig inslapen, want u geeft dat dier de genade. Dat mogen wij u zeggen en dat kunnen wij u zeggen, indien dat dier niets, maar dan ook niets beleeft. En dan zou dat dier even de prik voelen, zegt dat niets. Dat dier moet terug, moet evolueren en komt wellicht nog in verschillende soorten voor dit hondenras, dierlijk bewustzijn, terug.

Vraag en Antwoord Deel 5 p.199-200

-De kip heeft geen astrale wereld om te wachten, want dat zit in de eierstokken, in het moederschap van dat dier; ook van de hond, en ook van de kat, en al die soorten die voortdurend scheppen en baren is de wedergeboorte in de eierstok.

Vraag en Antwoord Deel 3 p.229-234

Bron:Citaten uit de boeken van Jozef Rulof