Lessen

19.3 Dieren in de Sferen van licht

 

Als het dier klaar is met zijn ontwikkeling op Aarde dan gaan geest en ziel verder in de Sferen van licht.
Alleen de hoogste vorm van elke soort, zoals de hond en het paard zien we in de Sferen van Licht terug.
Wilde dieren kunnen de sferen niet bereiken.
Dieren in de Sferen van Licht leven in de nabijheid van de mens, maar wel in een eigen sfeer. Als de mens dat wil kan hij het dier met gedachte kracht naar zich toe roepen.
Net als bij de mens gaat de ontwikkeling van het dier steeds verder. Ooit zullen ze hun duizenden stadia afgelegd hebben en zich manifesteren in de vorm van prachtige vogels die met de mens communiceren.

-Ik heb je vroeger al verteld dat ook ik mijn dieren heb, maar denk niet dat zij om ons heen zijn. Toch leven zij in onze nabijheid; maar in een andere sfeer.

Een Blik in het Hiernamaals p.151  

-Ook ik had op aarde een klein hondje en ben aan deze zijde vaak met hem samen. Het diertje ging over en hier zag ik het terug. Wanneer ik het wil zien, roep ik het tot mij, zoals ik je aanstonds zal tonen.

Een Blik in het Hiernamaals p.584 

-Wilde dieren, André, kennen wij hier niet; zij leven niet aan deze zijde.

-Wanneer het dier de aarde verlaat, dus daar sterft, het doet er niet toe tot welk ras het hoort, dan legt het dat leven af. Kun je dat begrijpen? De mens treedt hier binnen zoals hij op aarde voelt, doch het dier legt het stoffelijke leven af en treedt zijn geestelijk leven binnen.

Een Blik in het Hiernamaals p. 585

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof