19.1 De vogel heeft al ruimtelijk bewustzijn en is de volgende stap in de evolutie van het dier

 

In de evolutie van het dier vertegenwoordigt de zeeleeuw het waterlijke bewustzijn en de aap het landelijk bewustzijn. Maar het dierenrijk kent ook de vogels, zij kunnen zich van het land verheffen en vertegenwoordigen de volgende fase van de evolutie van het dier: het ruimtelijke bewustzijn. Zo heeft het dierenrijk al op aarde het volgende stadium van evolutie vormgegeven. De mens zal zich het ruimtelijk bewustzijn, als geestelijke vleugels, pas in de sferen van Licht eigen maken.

-Al het leven is in de wateren tot bewustwording gekomen. Voelt u wel? Dus de mens ook. En nu krijgt u het landelijke bewustzijn, het waterlijke bewustzijn en het ruimtelijke bewustzijn. Het ruimtelijke bewustzijn maakt zich los van de dierlijke graad en dat is de gevleugelde dierlijke soort. 

Vraag en Antwoord Deel 5 p.29

-En een leeuw en een tijger, de werkelijke diersoorten op het land, de aap ook, moet het daar allemaal in blijven? Die krijgen vleugels, en vele dieren hebben het al en straks krijgen ze ook nog de geestelijke vleugels en dan leven ze ‘achter de kist’, aan gene zijde, en gaan met ons mee naar het bewuste goddelijke Al. Leest u dat niet in ‘Het Ontstaan van het Heelal’? 

Vraag en Antwoord Deel 3 p.78 

Dat dier moet terug, moet evolueren en komt wellicht nog in verschillende soorten voor dit hondenras, dierlijk bewustzijn, terug. Maar eens vliegt het in de ruimte, het dier, de hond, de kat, de tijger, de leeuw, elk diersoort krijgt ruimtelijk bewustzijn. En wat is dat? Dat heb ik u gezegd, dat is het gevleugelde soort.

Vraag en Antwoord Deel 5 p.199-200

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof