Lessen

19.4 Vissen in de Sferen van Licht

 

De vissen in de wateren zijn een zelfstandige wereldgroep, een groep van gevoel met stoffelijke afstemming. Ook deze groep ontwikkelt zich. De hoogste graad die wij hier op aarde kennen zijn de tropische waaiervisjes.
Deze visjes zien we in de Sferen van Licht in de wateren terug.
De vis als groep blijft ook in de verdere ontwikkeling in de sferen en later op de vierde Kosmische Graad zich manifesteren als vis.

De vissen in de wateren sterven eens uit en hebben hun ruimte beleefd. Nu hebt u de hoogste graad van de vissoort, dat zijn die waaiervisjes, die mooie visjes in het Oosten. Dat is de hoogste graad. Die u in een aquarium doet, nietwaar? Die kunt u aan gene zijde terugzien in de wateren, want aan gene zijde zijn er wateren. U kunt ook uw appelboom, uw paradijsboom beleven, u kunt uw appeltje eten daar in een sfeer.
Maar die groepsgeest als lager bewustzijn, lost volkomen op. Maar de hoogste graad blijft. En dan krijgt u van elke graad één soort. Dus u kunt die vissen ook in een geestelijke toestand beleven.

QUE-vraag 6 p.380-381

Dus die vis, die goudvisjes, en al die soorten van vissen, die beleven hun hoogste graad. Dat is een wereldgroep. Dat is een groep van gevoel, met stoffelijke afstemming. Dus de vis blijft vis. De bloem blijft bloem. En het dier blijft dier. En de mens blijft mens.
-Dus u krijgt verschillende bestaande soorten als een zelfstandigheid. Anders zag u in de sferen geen bloemen, geen natuur. Maar die is er, onherroepelijk. En vanzelfsprekend, wanneer u tot de vierde kosmische graad gaat, is alles weer anders; maar u behoudt vissen, u behoudt dieren, bloemen, bomen, mensen, ruimten, planeten, licht.

QUE-vraag 6 p.288

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof