Lessen

33.3 kloptonen door geesten

 

Met kloptonen wil een geest zich manifesteren. Het kan een geest van Licht zijn, maar er zijn ook duistere geesten, die de mens hiermee bang willen maken. Er zijn verschillende soorten kloptonen. Het kan een geluid zijn met een klank uit de sferen van licht, met als doel leven op aarde positief te stimuleren het goede te doen. Het kan ook een klank zijn van hartstocht en ruw geweld zijn, met de bedoeling om het leven angst aan te jagen.

-Kloptonen-rappings zijn fysische verschijnselen, die door een geest tot stand komen en waardoor hij zich kan manifesteren. Een harde tik op een meubel heeft menigeen voor onheil behoed.

-Wanneer u de tik hoort, verbinden wij ons met het leven van een tafel en trekken thans dat leven in ons op. Door de concentratie komt dit leven in gespannen toestand, vliegt terug en nu beleeft de tafel een innerlijke schok, waardoor het hout van de tafel een innerlijke schok beleeft, zodat het hout tikt of kraakt. Meer is er niet voor nodig.

-Diep ontroerend kan dan de astrale tik zijn en uw leven verwarmen. Heiligend is hij, indien een geest van het licht zich hierdoor manifesteert, doch ook de duisternis vermaakt zich erdoor. Het kan een klank zijn uit de sferen van licht, waardoor het leven op aarde geopend wordt, maar ook de klank van hartstocht en ruw geweld, waardoor er angst in uw leven komt.

-Maar onze tik is gevoeliger, er ligt leven in, de astrale tik heeft u iets te vertellen. Indien ge dit voelt, leeft ge eigenlijk door de tik in de geestelijke helderhorendheid. Wanneer wij zwaardere tikken geven, springt uw tafel uiteen, want ook dat is mogelijk.

-De eigenlijke tik ontstaat echter doordat wij de afsluiting van een tafel hebben verbroken. De afsluiting is het daarom die het geweld veroorzaakt, of er zou geen spanning tevoorschijn treden.

-Dit getik is echter op te voeren tot bijlslagen. Wij slaan nu niet, wij trekken het leven van een deur in ons leven op en de deur versplintert. Ontzettend is de slag. Niets kan dit proces tegenhouden. Vanuit deze zijde is het leven van elk stoffelijk voorwerp op te trekken en dan volgt vanzelf de stoffelijke instorting.

Geestelijke Gaven p.487-495

-Een spook kan duizend jaar vastzitten aan… geen karma, maar aan zichzelf. Groot verschil. Dit is het antwoord. Dus niet aan de karmische wet. Dat lichaam is opgelost. Maar het spook zit vast aan de daad, en aan de persoonlijkheid, aan het gevoel.

Vraag en Antwoord 6 p.184

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof