Lessen

29.7 Meesters in de geestelijke sferen worden ook wel ‘Engelen’ genoemd

 

Geesten in de vierde, vijfde, zesde en zevende sfeer zijn engelen op geestelijk niveau. In de mentale gebieden leven engelen op kosmisch niveau.  Als een engel zich manifesteert aan een mens op Aarde, dan ziet deze een prachtige geest die een bijna verblindend licht uitstraalt en zich zwevend met de eigen gedachtekracht voortbeweegt. In de afbeeldingen van engelen, zoals die door de kerk zijn gemaakt worden engelen vaak afgebeeld met vleugeln en een stralende aura.

-Tussen de zevende sfeer en de mentale gebieden leven wezens, die zich engelen kunnen noemen omdat zij deze afstemming bezitten. Ik zei je tevens dat zich de splitsing van ziel en geest daar voltrekt.

-De engelen nu die in de mentale gebieden leven, zijn kosmisch ontwaakt. Het zijn engelen op kosmische afstemming.

Een Blik in het Hiernamaals p.354

-Zij, die in de vierde, de vijfde, zesde en zevende sfeer leven, zijn engelen op geestelijke afstemming. Deze afstemming is niet te vergelijken met een kosmische mentaliteit, die zij daar bezitten.

-Daar zijn engelen uit de hemelen gekomen, gefladderd. Maar die hadden geen vleugelen, want die ‘vleugelen’ zitten in ons. Leest u mijn boek maar ‘Tussen Leven en Dood’. De Grote Vleugelen is de ruimte van de mens, door zijn persoonlijkheid, wanneer wij de occulte wetten – dat is geest, leven, dood, hiernamaals, vader-, moederschap, reïncarnatie, de kosmos – leren kennen, dat is geest en leven; dan komt u tot de werkelijkheid. Nu is er… En die engelen, die hebben het bewustzijn in zich. Maar omdat de katholieke kerk dat innerlijke bewustzijn niet kent, hebben ze die mensen, of die engelen, maar vleugelen gegeven; nu kunnen ze terug. Ze weten niet dat de mens zweeft op de kracht van zijn gedachte. In een flits bent u duizendmaal om de aarde gevlogen, alleen door de concentratie van uw gedachten.

Vraag en Antwoord 2 p.179-180

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof