Lessen

22.4 Als priester in de Tempel van Isis leerde Jozef Rulof om uit te treden

 

In de boeken krijgt Jozef Rulof van zijn meester een andere naam; André of André-Dectar, namen uit zijn vorige levens. In deze levens werd hij al voorbereid op zijn taak in dit leven en leerde hij hoe hij moest uittreden. Een belangrijk leven was dat van priester in de Tempel van Isis in het oude Egypte, zo’n vierduizend jaar geleden. Dit leven van Jozef Rulof als de priester Dectar, is uitvoerig beschreven in het spannende boek ‘Tussen Leven en Dood’.
Door tientallen jaren van oefening leerden de priesters om bewust uit te treden. Als een priester deze gave volledig beheerste werd hij een ‘Groot gevleugelde’ genoemd. Hij mocht dan uittreden, terwijl de andere priesters in een kring om hem heen zaten. De uitgetreden Groot gevleugelde ontving dan van zijn geestelijke meester kennis over de wetten en de Goddelijke Wijsheid. Vanuit zijn uitgetreden positie gaf de priester deze kennis dan weer door aan de aanzittende priesters. Later werd deze kennis weer gedeeld met de Farao.

Source:Tussen Leven en Dood

-Hierna bracht meester Alcar hem terug naar het oude Egypte en leerde hij zichzelf daar als priester kennen. Dat was in de Tempel van Isis.
-Wij schreven toen het boek ‘Tussen Leven en Dood’… een machtig geestelijk geschenk van de meesters voor uw leven, indien u ervoor open staat!

De Kosmologie 1 p.10

-De priesters van het oude Egypte hebben deze gave beleefd en tot grote hoogte opgevoerd.
Toch is dit goddelijke geschenk in handen gebleven van Gene Zijde. Was de priester uitgetreden, dan leefde hij aan deze zijde en kon de astrale wijsheid ontvangen worden. De meester aan deze zijde voerde de priester naar de wetten, verklaarde hem de goddelijke wijsheid en hij gaf deze weer door aan de aanzittenden.

Spirituele Gaven p.512

-We moeten een instrument, we moeten de mens opbouwen die gereed is om die eenheid te ondergaan, zodat de Albron als moeder op aarde wordt gebracht.’

Lezingen 1 p.451

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof