Lessen

22.1 De opdracht van Jozef Rulof en zijn Hemelse Meesters

 

Jozef Rulof en zijn begeleiders meester Alcar en meester Zelanus hadden de opdracht om de Kennis van al het leven op zielsniveau, de Kosmologie, naar de Aarde te brengen.
Om zich deze Kennis eigen te kunnen maken moest Jozef Rulof de astrale werelden na de dood zelf ervaren.
Daarom liet meester Alcar hem uit zijn lichaam treden. Na elke reis in de astrale werelden keerde hij ook steeds weer terug in zijn aardse lichaam. Om de vergaarde kennis voor de mensheid te kunnen ontsluiten moest deze in boekvorm worden vastgelegd. Hiervoor werd hij in trance gebracht, waarna zijn meester via hem de informatie uittypte en daarmee deze unieke kennis voor de mensheid vastlegde. Deze bijzondere “reisverslagen” en verhandelingen zijn, samen met de teksten van vele Lezingen en Vraag- en Antwoord avonden, vastgelegd in 27 boeken. Inmiddels zijn veel van deze boeken al in vele talen verkrijgbaar.

Je weet dat ik naar de aarde ben gekomen om de mensen van ons leven te vertellen. Maar niet alleen ik, duizenden anderen met mij zijn aan die orde verbonden. Wij allen willen nu aan jou als instrument ons leven tonen om dit aan de mensen bekend te maken. Zo zullen wij hun een duidelijk beeld kunnen geven hoe de sferen zijn en ook hoe die te bereiken.
-Wanneer je alle bestaanssferen hebt gezien, dan eerst voelt de mens hoe ontzaglijk groot het geluk is dat hem aan deze zijde staat te wachten. Daarna zullen wij andere toestanden bezoeken, andere reizen gaan maken.

Het Ontstaan van het Heelal p.596, 597

-Of u dit wilt aanvaarden, moet ge u zelf afvragen. Alcar zegt, diep in ons ligt het antwoord
en dat 
moet gij vóélen, geen mens kan u dat opdringen.

Het Ontstaan van het Heelal p.8

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof