Lessen

20.7 Soms moet een tweelingziel die de Sferen van Licht heeft bereikt, nog een tijd wachten op de ander

 

Een tweelingziel die veel karma moet goedmaken of zelfs nog steeds karma veroorzaakt, zal meer tijd op Aarde nodig hebben om zich te ontwikkelen dan de ander. Als gevolg hiervan zijn er zielen in de Sferen van Licht, die nog moeten wachten op hun tweelingziel. Het kan dan zijn dat die andere ziel op Aarde is, maar het is ook goed mogelijk dat deze zich in de Wereld van het Onbewuste bevindt en wacht op weer een nieuw leven op Aarde. Ook is het mogelijk dat de andere ziel wel al klaar is met de levens op Aarde, maar daar een zodanig geestelijk niveau had ontwikkeld, dat deze ziel was aangetrokken door de duistere sferen. De tweelingziel die moet wachten heeft echter nog genoeg te leren en heeft soms de mogelijkheid om als geleide gids de andere ziel te helpen.

-Elke verkeerde handeling, een vergrijpen aan het leven van God, voert ons uit dit éénzijn, van onze tweelingziel vandaan. Toch komen wij eens tot elkaar terug. Dat alles door het ‘oorzaak en gevolg’.
Doordat het leven bewustzijn krijgt, stapelt zich het oorzaak en gevolg op.

De Kosmologie van Jozef Rulof 5 p.107

-Het is nu mogelijk, dat de ziel die tot uw leven behoort, nog op Aarde is. Het is ook mogelijk, dat zij nog in de wereld van het onbewuste leeft en daar wacht om door Moeder Aarde te worden aangetrokken.
-Er is zoveel in onze wereld dat u te leren heeft. En u kunt, als bewuste, de ziel helpen, die nog een aards leven te beleven heeft.

Volkeren der Aarde p.394, 395

-Eens ontwaakt mijn persoonlijkheid. Eens ben ik zover, dat ik het gevoel ga beleven, dat ik iets van mijzelf mis en dat is nu mijn tweelingziel. Eerst in de sferen van licht keert zij tot mijn leven terug, of wellicht eerder en zie ik haar, voel ik haar in de duisternis, want ook dat is mogelijk.

De Kosmologie van Jozef Rulof 5 p.107,108

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof