Lessen

14.2 Water is Heilig Moederschap. Al het leven is in de wateren geboren

 

Al het leven is ooit uit de astrale Almoederlijke plasma voortgekomen. De eerste verstoffelijking waren nevelen en daaruit ontstond water.
In dit water, Moeder Water, ging dit astrale leven zich als celleven verstoffelijken. Het eerste celleven dat geboren werd, waren de menselijke cellen, bestaande uit ziel, geest en stoffelijk lichaam. Toen dit celleven verder ging, ontstonden uit de restanten van de menselijke cellen het dierenrijk en de natuur.

Bron: 

Maar het water nu? Het water is ‘moederschap’, mijnheer Berends, is moeder voor ál het leven; ook wij mensen zijn in de wateren geboren. Maar uit óns leven kreeg het dierenrijk het eigen bestaan.

Toen hadden wij ons eerste leven als cel beleefd, maar hadden nog meer energie in ons organisme om leven voort te brengen, doch dit was niet meer nodig, want dit onderging een verrotting en zie, een nieuw leven kwam er tot stand en dat werd het dierenrijk

Vraag en Antwoord Deel 1 p.39 

-Door mij heeft het dier, heeft het kleurenrijk, het bloemen- en plantenleven uitdijing, bloedsomloop, harteklop ontvangen. Want de mens en al het leven, André – dat heb je toch gezien – is in de wateren geboren.’ 

Lezingen deel 3 p.370

-De mens die in deze ruimte bewust wordt, die dankt Moeder Aarde en kust haar. Deze aarde heeft een ziel en een geest, een persoonlijkheid en bezit de Goddelijke rechtvaardigheid, want u krijgt leven na leven. Zij zorgt voor uw slaap, zij zorgt voor uw eten en drinken.

LEC-lezingen2 p.
Citaten uit de boeken van Jozef Rulof