Lessen

32.11 Demonen op aarde leven zich uit door de mens

 

Als Jozef Rulof als geest met zijn meester op aarde rondkijkt, zien ze regelmatig hoe demonen uit de duistere sferen zich uitleven op aardse mensen. De hartstochten van de mens zetten de poort open, waarna demonen en mens zich vervolgens op beestachtige wijze uitleven en ook andere mensen in het verderf storten. Onderstaand verhaal uit het boek “Een Blik in het Hiernamaals”, beschrijft hoe een mooi uitziende vrouw, met een slecht innerlijk, anderen verleidt en in het verderf stort.

-Dit is een concertzaal en je ziet, waar leven is daar bevindt zich de geest. Overal is verbinding mogelijk.

-Onder hen zul je wezens zien die door velen tegelijk worden aangevallen en bezeten.

-Hij zag goed en kwaad, hartstocht en geweld, grofstoffelijke en dierlijke toestanden bijeen, het waren mensen en al die mensen leefden in verschillende afstemmingen van goed en kwaad.

Daar voor hem wandelde een voor de aarde zeer schone vrouw, maar welk een monster was zij aan deze zijde gezien. Hoe vreselijk zag zij eruit, iets wat men op aarde niet kon waarnemen. Wat was haar schoonheid? Niets dan haar stoffelijk kleed; innerlijk was zij zwart, zo donker als de duisternis waarin zij zich bevond. Toch doodde men om zo’n wezen te bezitten. Om haar heen zag hij een afgrijselijk wezen, dat haar omstrengeld hield met zijn verschrikkelijke klauwen. Zij was in zijn macht, door dat wezen werd zij geleefd. Het zoog haar levenssappen op, leidde haar door het leven, hield haar gevangen en toch voelde zij er niets van. Beiden waren één, in wezen gelijk.

Een Blik in het Hiernamaals p.517, 518

-Leef zelf, mannen en vrouwen… gun die astrale persoonlijkheid geen gram van uw eigen gevoelsleven, laat u niet uitleven, gun die ongure mensen geen gelukje, zij hebben hun levens verknoeid en willen hiermede door u verdergaan, zelfs reeds als gij uw medemens niet wilt begrijpen. Blijf nu maar koppig, snauw, wees hard tegen uw andere ‘ikje’… en gij staat voor een bende narigheid, straks, ‘achter de kist’ en dan kunt gij uzelf zien! Gij draagt nu mooie schoentjes, mooie kleertjes, uw haar, uw uiterlijk is verzorgd, maar nu van binnen nog! Als u vals denkt, wat gebeurt er dan? Alles van uw organisme en van uw geest lijdt thans aan mismaking.

Vraag en Antwoord 1  p.3 

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof