Lessen

21.6 Bij een BDE wordt de ziel aangetrokken door die astrale sfeer, waarop deze afstemming heeft

 

Als iemand tijdens een BDE uit zijn stoffelijke lichaam treedt ervaart zijn geestelijke persoonlijkheid de astrale werelden na de dood.
In het BDE onderzoek van Pim van Lommel en anderen noemt men als ervaring: het voelen van een onbeschrijflijke liefde: het ervaren van prachtige licht, schitterende gebouwen, kleuren, bloemen en muziek. Men ziet mensen, vaak bekenden die van licht gemaakt leken, mooi en niet ouder dan 35 jaar enz.
Deze beschrijvingen van een astrale wereld die men tijdens de BDE heeft ervaren, komen geheel overeen met de kenmerken van de eerste en tweee Licht Sfeer, zoals deze gedetailleerd in de boeken van Jozef Rulof zijn beschreven.
Volgens deze Wijsheid worden ziel en geest na het overlijden aangetrokken, door die astrale wereld, die overeenkomt met het niveau van bewustzijn, het niveau van onbaatzuchtige Liefde, dat die ziel in al die Aardse levens heeft bereikt. Bij het sterven/overgaan wordt men vaak door bekenden-geesten uit de Sferen van Licht  opgehaald.

 -Er is geen sterven. U maakt zich als geestelijke persoonlijkheid vrij van uw lichaamen u  gaat naar een nieuwe geboorte, of u gaat regelrecht door naar de sferen van licht. 

Vraag en Antwoord deel 5 p.244

-Louter schoonheid is het wat mijn oog ziet. Op aarde kan een mens schoonheid hebben, hier is zij echter geestelijk bezit. Wonderlijk van architectuur zijn de gebouwen in de eerste sfeer. Ze staan op een hoogte en zijn uit sneeuwwit marmer opgetrokken.

Door de Grebbenlinie naar het eeuwige leven p.249

-De tweede sfeer, dacht ik, kon ik daar binnentreden?

-Ik zag groen, bomen, bloemen in de prachtigste kleuren, tempels en gebouwen.

Mannen en vrouwen waren bijeen en allen straalden als zonnen. Zij wandelden in de natuur en van verre voelde ik hun geluk.

De Kringloop der Ziel p.289, 291