Lessen

18.9 Geboorte en evolutie van Moeder natuur als plant, bloem, boom

 

Uit het verrottingsproces van het eerste menselijke cellenleven ontstond dus het dierenleven. Ook dit cellenleven stierf weer en er volgde verrotting na verrotting. Deze evolutie zette zich door en zo werd in de wateren het eerste groen zichtbaar. Moeder natuur was geboren. Later zien we de natuur ook weer op het land terug als plant, bloem, boom. Evenals de mens en het dier kent de natuur een stoffelijk lichaam, geest en ziel.

-Nietwaar, dat is hier te beleven, te zien en te volgen, wij hebben die wetten moeten aanvaarden; uit de menselijke cel, het stoffelijke ‘ego’ zoals zij dat noemen, de eerste menselijke stoffelijke ‘schil’… traden zeven dierlijke levensgraden naar voren en dat werd de dierenwereld en eerst hierna begon moeder natuur. 

De Kosmologie van Jozef Rulof Deel 2 p.230

-Dat water kon niet weg en in dat water leefden de wezens: mens en dier. En daarna, – maar toen waren we al miljoenen jaren op weg, maar ik ga nog even terug, ik hou dat stadium vast – door die rottingen kwam die slijm, kwam er weer afscheiding. Dat ging verdichten, dat moest verdichten, dat maakte een evolutie mee. En op een goede dag toen was het zo dicht in dat water geworden, toen kwamen de grassprietjes boven het water uit. Voelt u? Dat is de natuur geworden. Dat zijn nu uw bomen, uw bloemen. 

Vraag en Antwoord Deel 5 p.37-38

-Een bloem is een deel, is een part, van God, van Zijn licht, van Zijn leven, van Zijn kleurenrijk. 

Lezingen Deel 2 p.39

Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof