Lessen

15.3 Het Kosmische Moederschap zoog het eigen plasma in naar één plaats

 

Eerst was er God als Ziel en Leven. Daar kwam werking in en dan manifesteren de twee Goddelijke Basiskrachten zich als geestelijke plasma.
In de volgende fase gaat deze geestelijke plasma zich splitsen. Hierdoor ontstonden miljoenen vonken als verdichte geestelijke energie.
De twee Basiskrachten, Moederschap en Vaderschap, zuigen nu elk de verdichte geestelijke energie op naar een eigen centraal punt. Door dit inzuigen vormt het Moederschap een verdichte astrale bol.

-Wat u nu aanvaarden moet, is dat dit moederschap de eigen substantie in zich opneemt. En dit opnemen heeft reeds miljoenen jaren, volgens deze tijd en uw berekening, geduurd voordat de maan als moeder voor deze ruimte kon beginnen.

Lezingen Deel 1 p.481-482 (L1.12273.12277)

-En nu zien wij dat die aura, dat plasma zich verzamelt en als het ware opzuigt in één bron, dat trekt zich tezamen. En dat tezamen trekken manifesteert zich doordat die kracht daar als moeder en die ruimte hier als vader (zich) manifesteert en de zelfstandigheid als moeder aanvaardt. We zien nu, we beleven – dat hebben wij te aanvaarden – dat er in de ruimte, in deze onmetelijkheid niets anders is dan vader- en moederschap.

Lezingen Deel p.478 1 (L1.12207.12210)

Nu gaan er weer miljoenen jaren voorbij. In die dampkring leeft dus een lichtende bol en blijft daarin voort zweven. Hieruit treedt straks een planeet tevoorschijn.

Het Ontstaan van het Heelal p.72

Bron:Citaten uit de boeken van Jozef Rulof