Lessen

10.1 De Wet van Karma of de Wet van Oorzaak en gevolg

 

Het begrip karma wordt veel gebruikt in situaties waar men met iemand iets goed heeft te maken. Toch is er een fundamenteel verschil tussen direct karma als Wet en algemeen karma wat Oorzaak en Gevolg is.
Bij direct karma gaat het altijd over het goedmaken van moord, want bij moord heeft men een “leven” genomen en het “leven” is Goddelijk. Dan pas treedt de Wet van Karma in.
Deze ziel heeft disharmonie gecreëerd en moet dit goedmaken.

Bron:

-Er zijn mensen die maken van alles karma, maar karma is: als u met een mens iets goed hebt te maken. Dus karma lost reeds op in oorzaak en gevolg. Kleine dingen, leugen, bedrog en we leven-maar-raak, dat is nog altijd oorzaak en gevolg. Maar karma, direct karma is een wet. En oorzaak en gevolg is ook wel een wet, maar die wetten hebben, moet u goed luisteren, met de mens te maken en karma direct met God.

-Het verschil nu tussen oorzaak en gevolg en karma wil dus zeggen, dat wat we zelf in handen hebben, en dat wat de goddelijke wet aangaat: de geboorte, moederschap, vaderschap. Maar alleen reïncarnatie, dat is karma. En nergens anders is er karma voor want die ene wet heeft alleen maar met wedergeboorte te maken.

QUE-vraag2 p.330
Citaten uit de boeken van Jozef Rulof