Gevoel is onzichtbaar. Gevoelens van anderen worden door onze ziel opgevangen in de zogeheten zonnevlecht. Deze zonnevlecht, ook wel zenuwcentrum genoemd, bevindt zich ter hoogte van onze maag, net onder het middenrif. Ons gevoelsleven en ons zenuwcentrum zijn direct verbonden met onze ziel. Onze ziel stuwt gevoelens vanuit dit zenuwcentrum door de zenuwen naar de hersenen. In het zenuwcentrum bevoelt de ziel wat de ander heeft te zeggen.
Dus niet in de hersenen, zoals de wetenschap nog steeds beweert.
Wanneer klanken via oren, hersenen en zenuwstelsel onze zonnevlecht hebben bereikt, kunnen we dankzij het aftasten van ons opgeslagen gevoelsleven bepalen, wat die woorden voor ons betekenen en wat we daarop willen antwoorden. We kennen allemaal het verschijnsel, dat bij sterke gevoelens zoals boosheid en angst, onze maag samenkrimpt. In werkelijkheid is dat dus de reactie van ons gevoelsleven in ons zenuwcentrum. Ook een diep gevoel als liefde voelen wij in de maag ofwel in ons zenuwcentrum. Dus door ons zenuwcentrum of zonnevlecht voelen we wat een ander ons aan gevoel toezendt en kunnen we ons eigen gevoel laten spreken.
-Maar wij putten uit het leven om het gevoelsleven gestalte te geven, dat is de zonnevlecht hier onder de maag waarvan uit wij denken en voelen en handelen.
Vraag en Antwoord Deel 3 p.41, hfdst 12-06-1952 (Q3.13026)
-Dat wil zeggen: had ik mijn zonnevlecht, had ik mijn kern maar laten spreken. Maar ik leerde iets en dat iets, dat was nooit en te nimmer op afstemming met de zaken, de wetten, de ruimten van hem en haar die mij schiepen, en die ik heb te vertegenwoordigen voor en door álles.
Lezingen Deel 2 p.325 (L2.7942.7943)
-Ik heb je al eens verteld van ons levenscentrum of zonnevlecht. Ons levenscentrum nu staat in directe verbinding met het zenuwstelsel. Wanneer wij mensen op aarde denken en voelen, verwerkt het zenuwstelsel ons beleven en komen deze indrukken op de plaats van bestemming aan, in dit geval de hersenen.
Zielsziekten van Gene Zijde bezien p.244 (ME.7991.7993)
Bron: Citaten uit de boeken van Jozef Rulof
Zie ook: https://rulof.nl/Zonnevlecht.html